Menu

zoeken

veilg sintnykSINT NICOLAASGA – De verschillende WhatsApp-groepen gericht op inbraakpreventie in de omgeving worden gekoppeld. Momenteel zijn er groepen actief in Sint Nicolaasga, Doniaga/Follega, Idskenhuizen, Spannenburg en Scharsterbrug. Doe van de samenwerking is om alle uitvalswegen richting Sint Nyk ‘dicht te timmeren’.

Veiliger Sint Nyk maakt bekend dat er verschillende lijntjes zijn uitgegooid naar de groepen. In het eigen dorp staat het aantal deelnemers aan de ‘app-preventie’ op ongeveer 550 leden, verdeeld onder 32 beheerders en 14 groepen. Desalniettemin worden er nog altijd nieuwe deelnemers aan de buurtgroepen gezocht. Die kunnen zich aanmelden via www.veiligerstnyk.nl.

Uit cijfers van de gemeente blijkt dat het aantal inbraken, mede door het ontstaan van de WhatsApp-groepen, jaarlijks dalen. Door het opzetten groepen. verdeeld onder de bestaande buurtverenigingen, kan razendsnel ingespeeld worden op verdachte situaties zoals inbraken, verdachte voertuigen en dergelijke. Dit gaat in alle gevallen in samenwerking en samenspraak met de gemeente en de politie.

(Archieffoto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!