Menu

zoeken

141118 skae tolsma 1SINT NICOLAASGA - Het dorp Sint Nicolaasga is in november een Europees Kampioen rijker geworden. Sake Tolsma sleepte in het Deense Hernis met één van zijn kanaries de Europese titel in de wacht.

Na twee keer een Nederlands kampioenschap  maakte Tolsma een enorme stap door afgelopen week het Europees kampioenschap te behalen . ,,Helaas was ik zelf niet in Denemarken aanwezig. Achteraf gezien heb ik erg veel spijt van”, vertelt Tolsma. Weken van voorbereidingen gingen aan het kampioenschap vooraf. De winnende kanarie zat aan een bijzonder dieet met speciale voedsel, dat hem optimaal prepareert voor de Europese eindstrijd. ,,Inmiddels ben ik meer dan twaalf jaar bezig met de kanaries en heb met vallen en opstaan het nu aardig in de vingers", glimlacht de trotse eigenaar van de kersverse Europese kampioen. 

De kanarie wordt door internationale keurmeesters beoordeeld op type, bevedering, vorm en grote en de presentatie en houding . Met een totaal aanpunten van 93 van de 100 werd de Sint Nykster vogel Europees Kampioen.

In januari 2019 is het wereldkampioenschap in Zwolle en de voorbereidingen zijn inmiddels gestart. ,,Zeker weten dat ik daar wel bij ben.”

Lees ook: Achtergrond: Topsport yn fûgelwrâld

141118 skae tolsma 2



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!