Menu

zoeken

181022 Vertisol begraafplaats Sint Nyk maaien en zaaien

SINT NICOLAASGA - Groenbedrijf Vertisol uit Siddeburen heeft de begraafplaatsen van Scharsterbrug, Langweer en Sint Nicolaasga onder handen genomen. Het gras op de kerkhoven heeft flink van de droogte te lijden gehad. Het dorre dode gras en het mos zijn verwijderd. De stroken zijn opnieuw ingezaaid met een snelgroeiende soort. 

De droogte heeft het aanblik van de begraafplaatsen flink aangetast. Met een speciale verticuteermachine zijn de slechte plekken door de medewerkers van Vertisol uit de grasmat gehaald. Dit gebeurt in opdracht van gemeente De Fryske Marren. Een negental begraafplaatsen zijn aangepakt.

Met de behandeling worden wortels, mos en onkruid doorgesneden zodat het niet snel kan teruggroeien. De ongezonde stukken worden opengewerkt zodat voedingsstoffen, zuurstof en water de wortels van het gezonde gras weer kunnen bereiken. Op sommige plekken moest het groenbedrijf handbediende machines inzetten, om eventuele schade aan graven en verzakkingen te voorkomen. De zwarte stukken zijn ingezaaid met Engels raaigras. 

De werkzaamheden hebben twee weken in beslag genomen. De graven zijn gewoon bereikbaar, al is de toegankelijkheid hier en daar wat lastig vanwege net ingezaaide stukken.

(Foto's: De Zakenman) 

181022 Vertisol begraafplaats Sint Nyk

181022 Vertisol begraafplaats Sint Nyk inzaaien

181022 Vertisol begraafplaats Scharsterbrug



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!