Menu

11082164 Brug ScharsterrijnSCHARSTERBRUG - Versleten onderdelen hebben vorige week voor de storing en de stremming van de Scharsterrijnbrug in de A6 gezorgd. Woensdag werden de zogenoemde spileindschakelaars van de brug vervangen. Een dag later ontstond er een storing waardoor de slagbomen naar beneden bleven. Het euvel op de weg werd na een half uur door een monteur verholpen. De vaarweg bleef vier dagen gestremd voor het schepen die niet onder de brug door kunnen.

,,De oorzaak van de storing betreft een probleem met de haakse overbrenging van het hoofddraaipunt naar de nieuwe spileindschakelaars. Deze verbinding was dusdanig versleten en moest vervangen worden", legt persvoorlichter Baudina Feenstra-Schaafsma van Rijkswaterstaat Noord-Nederland uit. Het betreffende onderdeel moest worden besteld. De levering duurde vier dagen. ,,Omdat dat een aantal dagen duurt, ondanks dat het een spoedbestelling is, is besloten om de weg vrij te geven voor wegverkeer en om de vaarweg te stremmen voor schepen die niet onder de brug door kunnen varen."

Na levering is de nieuwe haakse overbrenging geplaatst. De stremming voor het scheepvaartverkeer is maandag opgeheven.

Lees ook: Scharsterrijnbrug valt in storing

(Archieffoto: Noordoost.nl)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!