Menu

zoeken

160805 Blusboot LangweerDONIAGA - Een zeilbootje is woensdagmiddag rond kwart voor drie op de Tsjûkemar, aan de noordkant van het meer, omgeslagen. De blusboten van Echten en Langweer rukten uit om de onfortuinlijke watersporters uit het water te halen. De twee opvarenden zijn opgepikt en aan het brandweerkorps van Echten overgedragen. In de kazerne kregen ze een douche en koffie om op te warmen. Het omgeslagen bootje is door de brandweercollega's uit Langweer overeind gezet en op een rustige plek leeggepompt. Brandweer Echten heeft het vaartuig naar de vaste wal vervoerd. 

Het watersportseizoen loopt richting het einde, toch heeft de brandweer het de laatste tijd druk met watersporters die bijvoorbeeld door de verraderlijke wind in de problemen raken. Afgelopen maandag moest de blusboot van Langweer nog in actie komen bij een vastgelopen kruiser op de Kûfurd. De koeling van de motor bleek niet in orde. Daarom werd ook de hulp van Rijkswaterstaat ingeroepen om de vastgelopen kruiser los te trekken. Tot overmaat van ramp brak de tros van de RWS23. Bij de nieuwe poging lukte het om het schip weer in de vaargeul te krijgen. Samen met de waterpolitie is het schip door brandweer Langweer naar de Jaansleat gesleept. 

(Archieffoto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!