Menu

zoeken

13101460 Agent boeteTJERKGAAST - Een 24-jarige automobilist uit De Fryske Marren kon maandag zijn rijbewijs inleveren na een forse snelheidsovertreding op de Gaestdyk in Tjerkgaast. Op een stuk waar een maximale snelheid van zestig kilometer per uur is toegestaan, klokte de snelheidsduivel een gecorrigeerde snelheid van 110 kilometer per uur. Dat kwam hem op de invordering van het rijbewijs te staan. 

De politie voerde maandag op meerdere plekken in de omgeving controles uit. Negen bestuurders hadden een snelheid van meer dan negentig kilometer per uur op de teller, terwijl ter plaatse zestig kilometer per uur de maximale snelheid is. Zij kregen forse boetes.

Bij de controles werden vijf bestuurders op de bon geslingerd vanwege het vasthouden van een mobiele telefoon. Vier automobilisten werden bekeurd voor het niet dragen van een autogordel en één haalde in over een doorgetrokken streep. 

(Archieffoto: Noordoost.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!