Menu

zoeken

prijsuitreiking 2018 34SINT NICOLAASGA - Ook dit jaar heeft de jury het lastig gehad met de beoordeling van de praalwagens  van de 68ste editie van de allegorische optocht. Het hoge niveau maakte diepe indruk maar er  is een  moordende concurrentie:  aldus de jury  Dit melde de afscheid nemende jury voorzitter Henk Laros. . Laros neemt na acht jaar afscheid en kon melden dat Yme Nota volgend jaar zijn voorzitterschap zal overnemen.

“ Hier in Sint Nicolaasga is de merke en vooral de optocht een ankerpunt in het dorp. Een vaste traditie die al 68 jaar in ere wordt gehouden. Houden zo! “  zo schrijft Henk Laros in  zijn voorwoord. Het is lastig voor de jury die naar eer en geweten en vanuit hun vakgebied is het vier koppige jury tot een punten verdeling gekomen.

Al jaren vragen de wagenbouwers om extra kritisch de wagens te beoordelen om zo aan verbeterpunten te kunnen werken.  De kritische noot komt soms  hard aan bij de bouwers maar ook vanavond in een stampvolle Zalencentrum werd de kritiek ter harte genomen.

De aanmoedigingsprijs bij de kleine wagens was voor Sygrid Hoogland en Tess Sietsma met hun wagen Red de bijen. Voor de winnaar Pakke en Beppe op vakantie   veel lof voor de uitvoering en kleurgebruik.  Het dit duo kreeg  zelfs 2 maal een 9 voor het niveau en de details. “een terechte winnaar  aldus het juryrapport.

De Lemmerweg, die de vierde prijs verdiende, was na 10 jaar afwezigheid met les Miserables  weer van de partij  en met de prachtige uitvoering van Les Miserables rekent de jury prijsuitreiking 2018 27volgend jaar weer op de lemmerweg.

“De aanlichting  van de voorsteling was fenomenaal” zo beoordeelde jury de wagen 'spoeket it op de Tjûkemar' van buurtvereniging Oan it Spoar Wat de buurt een prachtige  derde plek bezorgde.

 

Voor de vorm en originaliteit  van het koraalrif van Buurtvereniging op en om é Rijlst gaf een jury lid een 10.  Op het onderdeel afwerking en figuratie kregen de bouwers van de Rijlst ook twee maal een 10 van de jury wat een tweede plaats betekende

Met 13 punten voorsprong was de KPJ de absolute winnaar van de 68st allegorische optocht. Het sterke punt van deze wagen was volgens de jury de vele kleine korte scénes die werden gepeeld in de vele compartimenten van de boot. De KPJ kreeg naast de jury ook de meeste stemmen van het publiek.

Aan het einde van de prijsuitreiking kreeg Hessel de Ree de eerste prijs uitgereikt van de ringbommer wedstrijd. De Ree mag een jaar lang op de speciale glimmende zilveren wisselprijs brommer rijden.

Het complete juryrapport komt komende week op de site van het VVV  http://www.allegorischeoptocht.nl/

 

 

 

 

 

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!