Menu

ringfietsen 2018 1SINT NICOLAASGA - Met 85 deelnemers op de startlijst was het ringfietsen een ook dit jaar weer een prachtige happening. Al  vroeg melden zich  de eerste  deelnemers zich bij Bar de Gaast waar  gastheer Lambert  de Boer de  koffie en broodjes voor de deelnemers klaar  had staan.

Met een nieuwe duo van Hans Postma en Arjen Rijpkema bij de paal als vervangers van Theo Rijpkema en Koos de Jong.   Beide hebben te kennen gegeven om  de stokjes hebben overgedragen aan een jongeren. Theo Rijpkema heeft ruim 50 jaar het ringrijden verzorgt met Koos de Jong die ongeveer 25 jaar geleden het overnam van Anne Negerman.

Het werd een spannende strijd om de ringen. Al snel vielen enkele favorieten af zo was de kampioen van vorige jaar, Germ Ligthart, die dit keer zijn dag niet had. Ook de eerdere kampioenen als Jappie Nagelhout  en Johan Spijkerman moest in de laatste rondes het strijd toneel verlaten.

De kwieke 80er Thijs de Jong hield lang stand maar uiteindelijk waren het Henno Hogeling, de Canadeese Gary Dineen  en Theo Steneker die de finale ronde mochten fietsen.

Na de finale konden Rijpkema en Postma de balans opmaken en was Henno Hogeling met 171punten de winnaar van 2018. Garry Dineen behaalde net één punt meer dan nr 3  zodat die de tweede plaats verdiende. Theo Steneker fietste 153 punten bij elkaar  en goed voor plaatst drie.

(foto's: De zakenman)

ozio_gallery_nanoHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!