Menu

zoeken

180818 Cityswimm Yenny Miedema 2SLOTEN - Yenny Miedema uit Sint Nicolaasga heeft zaterdagmiddag, ondanks de afgelasting van de Cityswims, toch een zwemtocht gemaakt. Miedema vond dat alle donaties het een tegenprestatie verdienden. Samen met Grietsje Bij de Ley sprong ze dus alsnog in het water voor een afstand van ongeveer twee kilometer. Ook zondag zal ze in de buurt van Bolsward in het water springen voor een vergelijkbare afstand.

Vrijdag maakte de Maarten van der Weijden Foundation bekend dat de Cityswims, gekoppeld aan de Elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden, worden afgelast. De betrokken gemeenten en de stichting namen dit besluit na metingen van Wetterskip Fryslân en adviezen van GGZ Fryslân. De teleurstelling onder de deelnemers was groot. Verschillende zwemmers, die tijden hebben getraind voor dit moment, kondigden toch aan om op eigen risico het water in het springen. Ook in Sloten gebeurde dit. 

Miedema koos er voor om niet door de stad te zwemmen, maar een route op de Sleattemermar te volgen. Bij de Wikeler Opfeart sprong de inwoonster van Sint Nyk samen met haar vriendin in het water. Het duo zwom tot het evenemententerrein aan de Lytse Jerden. Driekwartier later passeerde onder de aanmoediging van massaal toegestroomde publiek Maarten van der Weijden Sloten (Foto 4 onder). 

De Sint Nykster zwemt vaker in open water. Het idee was om in Sloten, Bolsward en Leeuwarden twee kilometer te zwemmen, parallel aan de activiteiten rondom de doortocht van Maarten van der Weijden. Motivatie van Miedema is het verlies van haar moeder en beste vriendin, die haar door kanker zijn ontvallen. In totaal haalde ze ruim haar streefbedrag van 1332 euro. De teller staat momenteel op 3422 euro. Er kan nog worden gedoneerd via haar persoonlijke pagina.

Lees ook: Balen van afgelasting Cityswims 

(Foto's: De Zakenman)

180818 Cityswimm Yenny Miedema180818 Cityswimm Yenny Miedema180818 Cityswimm Yenny Miedema180818 Cityswimm Yenny Miedema



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!