Menu

zoeken

12083152 Blauwalg roodwit bordSINT NICOLAASGA - Provincie Fryslân heeft vanaf woensdag een negatief zwemadvies afgegeven voor recreatieterrein De Ulesprong in Sint Nicolaasga. Door de aanwezigheid van blauwalgen is de kans op gezondheidsklachten hoog.

Tot dusver gold er alleen een waarschuwing vanwege hoge blauwalg-waarden, maar inmiddels is dat aangescherpt. De laatste jaren was er vaker sprake van blauwalg, maar dit leidde tot dusver niet tot een negatief zwemadvies. Desalniettemin hing dit wel in de lucht, omdat ruim een week geleden ook zwemmen bij het strandje aan de Tsjûkemar bij Rohel sterk wordt ontraden. 

Op dit moment telt Friesland zeven zwemlocaties waarvoor een negatief zwemadvies is afgegeven. Bij de recreatieterreinen wordt met roodwitte waarschuwingstekens op de borden aangegeven dat er een negatief zwemadvies geldt.

(Archieffoto: Noordoost.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!