Menu

zoeken

Uitbreiding Doniahiem Sint NicolaasgaSINT NICOLAASGA - Zorgcentrum Doniahiem in Sint Nicolaasga wordt uitgebreid met een kleinschalige woonvorm voor dementerende ouderen. Hof en Hiem maakt een tiende deel van de appartementen daar voor geschikt en bovendien wordt er circa zeventig vierkante meter nieuwbouw gepleegd. Daar moet een 'huiskamer' worden gerealiseerd.

Volgens locatiemanager Klaas Oppedijk van Doniahiem is de uitbreiding bedoeld om inwoners van Sint Nicolaasga zoveel mogelijk in eigen dorp te laten wonen. ,,Mensen die normaal gesproken bijvoorbeeld naar De Flecke in Joure zouden gaan, kunnen nu hier blijven wonen." Bovendien is er sprake van behoud van werkgelegenheid. ,,We spelen in op veranderingen in de zorg. Een deel van onze capaciteit gaat naar de kleinschalige woonvorm. Een aantal personeelsleden gaat dus zich bezighouden met deze intensievere vorm van zorgverlening." Of de stap ook banen gaat opleveren is nog niet duidelijk.

Het ontwerpvoorstel van Zijlstra Architecten uit Bakhuizen heeft een positief welstandsadvies gekregen. De details van de uitbreiding worden in een later stadium bekend gemaakt. Zo wordt de plek waar de uitbreiding is gepland in eerste instantie met cliënten en de cliëntenraad besproken. Desalniettemin hoopt Oppedijk dat er dit jaar nog kan worden gestart met de bouw.

(Afbeelding: Zijlstra Architecten)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!