Menu

zoeken

150915 Pompoenen en kalebassenmarkt OuwsterhauleOUWSTERHAULE - Familie Van der Meer uit Ouwsterhaule organiseert dit jaar voor de laatste keer de pompoenenmarkt voor KWF Kankerbestrijding. Het opkweken van de pompoenen en kalebassen wordt Margje van der Meer te veel.

De pompoenenmarkt wordt voor de zestiende keer in en rondom de boerderij aan de Jetze Veldstraweg georganiseerd. Met de voorgaande markten haalde de familie Van der Meer zo'n 47.500 euro op voor onderzoek naar kanker. Niet alleen pompoenen en kalebassen gingen in de verkoop, Er zijn ieder jaar verschillende standhouders, waaronder een palingroker.

De laatste zes jaar zette Margje van der Meer na de marktdag een kar met pompoenen en kalebassen langs de weg. Met name passerende fietsers waren gul en zorgden er voor dat er in totaal nog eens 8.714,71 euro aan KiKa kon worden overgemaakt. Met de laatste bijzondere editie op 8 september van 10.00 tot 17.00 uur hoopt de familie Van der Meer het totaal op circa zestigduizend euro af te ronden. 

De pompoenenmarkt vindt plaats op de Jetze Veldstaweg 57a in Ouwsterhaule. 

(Archieffoto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!