Menu

180809 Vobula Van eysinga kamperen werken zagenSINT NICOLAASGA - Kampeerders steken in opdracht van jonkheer Tjalling van Eysinga de handen uit de mouwen voor het onderhoud aan de Vegilinbossen bij Sint Nyk. In ruil voor de werkzaamheden mogen zij goedkoop kamperen op een uniek plekje op het landgoed.

Het principe gaat uit van de Stichting Vrijwillig Onderhoud van Buitenplaatsen en Landschappen (Vobula). Jaarlijks worden op verschillende momenten verspreid over het land in samenwerking met terreineigenaren of beheerders van landgoederen werkweken georganiseerd. De deelnemers, iedereen vanaf zestien jaar in goede gezondheid mag zich opgeven, kamperen op eenvoudige terreinen met alleen stroom voor het opladen van een mobiele telefoon en met eenvoudige sanitaire voorzieningen. 

Er wordt van acht uur 's ochtends tot één uur 's middags gewerkt. De rest van de dag mogen de deelnemers naar eigen voorkeur invullen. In de Vegilinbossen worden tussen 28 juli en 11 augustus werkzaamheden als het snoeien langs wandel- en fietspaden, het herstel van paden en brugggetjes en het opschonen van sloten en greppels in het bos. Met de bijzondere werkweken van Vobula wordt beheerders werk uit handen genomen, terwijl de deelnemers de mogelijkheid krijgen om op bijzondere plekjes te kamperen.

De tenten staan in Sint Nicolaasga op een weiland in de bossen bij een van de boerderijen op het landgoed van Van Eysinga. Daar hebben de kampeerders de beschikking over een velddouche en een zogenoemde hudo. Dit is een primitief toilet, bestaande uit een in de grond gegraven sleuf met een tent als overkapping.

(Foto's: De Zakenman)

180809 Vobula Van eysinga kamperen werken takken180809 Vobula Van eysinga kamperen werken zagen bos180809 Vobula Van eysinga kamperen werken zagen bos180809 Vobula Van eysinga kamperen werken zagen bos180809 Vobula Van eysinga kamperen werken zagen bos180809 Vobula Van eysinga kamperen werken zagen bos180809 Vobula Van eysinga kamperen werken zagen bos180809 Vobula Van eysinga kamperen werken zagen bos

 Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!