Menu

180807 KermisSINT NICOLAASGA - Een prikkelarme kermis maakt dit jaar onderdeel uit van de Sint Nykster Merke. Op vrijdag 7 september van 11.00 tot 13.00 uur wordt dit ook speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking in en rond Sint Nyk georganiseerd.

Uiteraard zal ook de gewone kermis weer worden opgezet. Het geluid, licht en de actie werken in sommige gevallen niet goed bij mensen met bijvoorbeeld autisme, epilepsie, een lichamelijke en/of geestelijke beperking. Ook ouderen mijden om die reden vaak de kermis. Met de prikkelarme kermis zijn de licht- en geluidseffecten en de draaisnelheden zoveel mogelijk weggenomen. Overigens is de prikkelarme kermis gewoon voor iedereen toegankelijk.

De allegorische optocht op donderdag 6 september is weer het hoogtepunt van de Sint Nykster Merke. Dit jaar is de 68ste editie van het praalwagenevenement. Twaalf grote en negen kleine wagens rijden dan door de straten van Sint Nicolaasga. Het overige deel van het programma is weer zeer veelzijdig. Voor de Volksspelen op zaterdag is dit jaar 'Kratjescurling' gekozen. Die strijd zal zich op het plein afspelen.

(Archieffoto: De Zakenman)

180807 Programma Sint Nykster Merke

 Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!