Menu

150813 Brug Spannenburg Tjerkgaast open variantSPANNENBURG - De combinatie Dynniq-Heijmans mag de komende vier jaar het beheer en onderhoud aan de hoofdvaarweg tussen Lemmer en Delfzijl uitvoeren. Rijkswaterstaat is voornemens om het contract, met de aanneemsom van 19,9 miljoen euro exclusief btw, aan deze partij te gunnen. Dat betekent dat werkzaamheden als het inspecteren en onderhouden van de brug over het Prinses Margrietkanaal bij Spannenburg in het vervolg door de combinatie wordt uitgevoerd.

Het contract is echter veel omvangrijker. Zo wordt Dynniq-Heijmans tot in ieder geval 2023 ook verantwoordelijk voor het onderhouden van de bodem van de vaarwegen, de fauna- en groenvoorzieningen en de oevers. Bovendien zal de combinatie het Prinses Margrietkanaal monitoren en inspecteren, zodat de veiligheid en doorstroming voor de vaarweggebruikers optimaal blijft. Ook de storingswachtdienst en het veiligstellen van objecten bij calamiteiten wordt het pakkie-an van Dynniq-Heijmans. 

De beoogde aanpak van de combinatie werd van de zes kandidaten beoordeeld als 'best vallue'. De opdrachtnemer krijgt de ruimte om op basis van eigen vakkennis het project naar eigen inzicht uit te voeren. Tot 1 januari 2019 voeren de provincies het onderhoud van de hoofdvaarweg uit. De jarenlange kennis en ervaring met het beheer en onderhoud zijn gebruikt bij de totstandkoming van het nieuwe onderhoudscontract en worden aan de aannemer overgedragen.

(Archieffoto: De Zakenman)

 Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!