Menu

zoeken

150524 Samengaan zeven parochiesSINT NICOLAASGA - De fusie van zeven parochies in het zuidwesten van Friesland is zondag tijdens een hoogmis feestelijk beklonken.

De geloofsgemeenschappen van Bakhuizen/Warns, Balk, Woudsend, Lemmer, Sondel, Joure en Sint Nicolaasga zijn sinds 2011 bezig met de samenvoeging. Na het tekenen van een overeenkomst gingen zo'n vijftig vrijwilligers aan de slag met de vormgeving van de fusie. Uiteindelijk is de Heilige Christoffelparochie op 1 januari 2015 bekrachtigd. Sint Nicolaasga is de zetel van de parochie geworden.

Bisschop Gerard de Korte ging zondag voor in de feestelijke hoogmis, die in de rooms-katholieke kerk van Sint Nicolaasga plaatsvond. Er was onder andere een koor van leden uit alle parochies. Na afloop was er de gelegenheid om in Het Zalencentrum gezamenlijk na te zitten.

150524 Samengaan zeven parochies koor

Samengesteld koor en zeven kaarsen die de zeven parochies symboliseren (Foto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!