Menu

alp d huzes dag 2 1

HUEZ  – Onder barre weersomstandigheden zijn donderdagmorgen de ruim drieduizend fietsers en vijfhonderd hardlopers van start gegaan voor de Alpe d’HuZes. De gehele dag was de regen de grootste tegenstander voor de deelnemers. De vier Sint Nyksters besloten om iets later te starten in de hoop dat het droog zou worden.

Net na acht uur gingen de vier vol goede moed van start om de iconische berg met zijn 21 bochten en ruim 1800 hoogtemeters te beklimmen om 3 uur en 12 minuten later gezamenlijk over de finish te fietsen. Timo de Winter ging nogmaals naar beneden voor zijn tweede klim. Jasper van Deynen, Erol Raposki en Ludwig de Wagth lieten het bij één beklimming en zochten koud en verkleumd de warmte op en de verzorging van Nynke Hylkema

Timo de Winter deed er bij zijn tweede klim 3 uur en 6 minuten over om weer over de finish te komen waarna hij het ook welletjes vond.

De uitdaging van de vier Sint Nyksters leverde uiteindelijk een bedrag van € 2710,00 op voor de Kankerstichting.

(Foto's: Nynke Hylkema)

alp d huzes dag 2 2

alp d huzes dag 2 3

alp d huzes dag 2 4

 Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!