Menu

zoeken

180605 Westend betonstrook werkzaamheden variantSINT NICOLAASGA - Met de aanleg van een betonstrook moet er oplossing komen voor de bermen langs het Westend in Sint Nicolaasga, die met regelmaat kapot worden gereden. Aannemer Reef Infra uit Oldenzaal/Groningen voert de werkzaamheden uit. 

Door de kapotgereden bermen komt er vaak modder op de weg en ontstaan er gevaarlijke situaties. Aanwonenden hebben bij de gemeente De Fryske Marren aangeklopt om er wat aan te doen. Van de rotonde tot net voorbij de bocht waar het Westend overgaat in de Wielwei wordt aan één zijde van de weg een betonstrook neergelegd. ,,Aan de andere zijde liggen kabels en leidingen en is de berm soms te smal om een betonstrook in te passen", verklaart woordvoerder Jan van der Veen van de gemeente. 

Naar verwachting duren de werkzaamheden ruim tien dagen. Tot en met 17 juni ervaart het verkeer tussen Sint Nicolaasga en Follega hinder. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de Strjitwei (N354) en de Tsjûkemarwei. Buiten werktijden is het werkvak voor bestemmingsverkeer toegankelijk. Ook als Reef Infra aan de slag is, wordt geprobeerd om aanwonenden zoveel mogelijk doorgang te geven. 

De komst van een betonstrook staat overigens los van een oude wens voor een voetgangerspad langs het Westend van de Watersportvereniging Sint Nic. In het verleden bleek dit praktisch niet uitvoerbaar vanwege de beperkte ruimte langs de weg.  

(Foto's: De Zakenman)

180605 Westend betonstrook werkzaamheden

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!