Menu

zoeken

Bouwen De Gaastweg Kade 5 Holiday Ice 2014SINT NICOLAASGA - De deelname van drie buurten aan de Allegorische Optocht van dit jaar is zeer onzeker. Ze hebben nog geen locatie gevonden om hun praalwagen te bouwen. De Gaastweg, de Planetenbuurt en de Bouwen-Houtring zitten met de handen in het haar. Buurtvereniging De Rijlst doet vanwege te weinig bouwers al niet mee. 

De sloop van de oude loods van Holiday Ice heeft er voor gezorgd dat drie buurten naar een andere bouwplek moeten uitkijken. ,,We zijn het hele bedrijventerrein afgeweest en hebben verschillende boeren benaderd. Nergens is ruimte. Sint Nicolaasga heeft voldoende loodsen, maar die staan vol of zijn in gebruik", legt Ramon van der Weg van Bouwen-Houtring uit. ,,We hebben een ontzettend enthousiaste ploeg, dus we doen er alles aan om deel te kunnen nemen. We hebben het over tenten gehad of in delen bouwen in een garagebox, maar als dat niet lukt, zullen we ons terug moeten trekken."

Heel misschien is er toch een oplossing gevonden voor Bouwen-Houtring, maar dat is nog onzeker. Daar volgt zeer binnenkort uitsluitsel over. ,,Tot de dag van vandaag hebben we nog geen plek." Hetzelfde geldt voor De Gaastweg. Daar is ook een 'noodoplossing' aangedragen, maar die eigenaar geeft alleen groen licht als er echt niets anders gevonden wordt. ,,In principe wil die niet, maar vindt het doodzonde als wij niet kunnen bouwen. We krijgen daar nog uitsluitsel over, overigens is het dan nog maar de vraag of de plek wel groot genoeg is", vertelt Aloys van der Leest van De Gaastweg.

De zoektocht is niet eenvoudig. ,,Je krijgt wel drie maanden bouwers over de vloer, dat moet je wel willen. Bovendien is er een flinke locatie nodig voor de werkzaamheden. Een praalwagen heeft al snel een lengte van tien of elf meter en is 3,70 meter breed. Dat is een hele oppervlakte." Het probleem is bij de organiserende Vereniging voor Volksvermaken (VVV) neergelegd, maar die kan niet veel meer dan handvatten geven aan de buurtverenigingen. ,,Het is een acuut probleem. Als er niet snel een oplossing komt, bouwen we niet. Dat zou spijtig zijn."

Ook Ramon van der Weg blijft hoop houden. ,,Vier praalwagens minder, dan wordt het een schrale optocht. Dat zou zonde zijn."

(Archieffoto: De Zakenman - Bouwlocatie De Gaastweg op Kade 5 in 2014)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!