Menu

zoeken

180517 Kunstroute Sint Nicolaasga MaeykehiemSINT NICOLAASGA – Dankzij Stichting Maeykehiem is de locatie in Sint Nicolaasga eind juni een kunstroute en een pluktuin rijker. Op vrijdag 29 juni zal wethouder Janny Schouwerwou van gemeente De Fryske Marren de anderhalf kilometer lange wandelroute door het dorp een officieel startschot geven en ook de speciale tuin met tuin met bloemen, groenten en fruit wordt op die dag geopend.

De plechtigheden worden gekoppeld aan het open huis van leer- en werkplaats de Drifter in Sint Nicolaasga. Dat is één van de dagbestedingslocaties van Maeykehiem, die begin dit jaar een metamorfose heeft ondergaan. De lokalen zijn opnieuw ingericht en hebben een eigen identiteit gekregen.

In de Drifter is een servicepunt gerealiseerd, waar de gastheren en -vrouwen onder ander was opvouwen voor de bewoners van de Bouwen en waar koffie, thee en lunch worden gerealiseerd. In de Pakhoek worden zaken uit- en ingepakt en in de Maakwerkplaats wordt creatief gewerkt met allerlei materialen. In Us Hoekje staat zintuigelijke beleving centraal.

180517 Kunstroute Sint Nicolaasga Maeykehiem variantDe Kunstroute is in het kader van Kulturele Haadstêd 2018 gerealiseerd. In de hele maand juli kunnen wandelaars die lopen. Cliënten van Maeykehiem hebben verschillende kunstwerken samen met kunstenares Antje Richardt-Kazemier van Atelier ARTak en de begeleiders van de Drifter gemaakt. De route, met de titel ‘De kunst kan de boom in’, voert langs deze creaties. De wandelaars lopen door het dorp en de hoofdlocatie van Maeykehiem. Bijzonder is ook dat de bewoners hun privéterreinnen speciaal voor het kunstproject openstellen. De route voert verder door het bos, waar sommige bomen onder andere ‘een gezicht’ hebben gekregen. Ook zijn er andere kunstzinnige verrassingen uitgehaald.

Gemeente De Fryske Marren en Stichting LF2018 hebben een subsidie voor de realisatie van de kunstroute gegeven. Wandelaars kunnen hun auto parkeren bij de Doniahal in Sint Nicolaasga. De route start bij de Maeykehiem aan de Bouwen 17. Bij de receptie zullen vanaf 2 juli op werkdagen flyers met de routebeschrijving liggen. Ook zijn er op de route markeringen aangebracht.
De Pluktuin is gerealiseerd en wordt onderhouden door de medewerkers van MindUp. De oogst is bedoeld voor de bewoners van Maeykehiem en wordt ook met een stalletje aan de weg verkocht.
Op vrijdag 29 juni is er bij het open huis van de Drifter vanaf 13.30 uur koffie, thee en muziek. Om 14.30 uur wordt de nieuwe Pluktuin geopend. Om 15.00 uur vindt de openingshandeling van de kunstroute plaats, die meteen door de bewoners van Maeykehiem, verwanten, inwoners uit het dorp en andere belangstellenden kan worden gevolgd.

(Foto's: Maeykehiem)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!