Menu

 

 

brouwer “Als jonge meid ben ik gekomen, als oud wijf ga ik terug” dat waren de woorden van An Brouwer uit Soesterberg die het dorpsblad de Zakenman uit St Nicolaasga in mei 2008 optekende bij het 40 jarig jubileum als camping bewoner van Camping Blaauw .

 

Haar gezondheid laat het na 50 jaar niet meer toe om er nog een aantal jaren aan vast te knopen en na een halve eeuw heeft ze afgelopen donderdag afscheid genomen van haar  zo vertrouwde plaats op de camping

Haar campingleven in St Nicolaasga begon in 1968 bij camping Blaauw die toen nog maar twee jaar bestond. Met hun Alpen Kreuzer zijn ze komen kijken en sindsdien nooit meer weggeweest.  De toenmalige beheerder, Jaap Ruurd Jorritsma, raadde het echtpaar Brouwer aan om een vaste jaarplaats te nemen. Dat zou voordeliger zijn. ,,We hebben daarom een stacaravan gekocht en sindsdien staan we op een mooi plekje op de Finne. Helaas overleed haar man na een paar jaar en toen stond ze  er alleen voor met  vier  kinderen. Die waren toen 9, 14, 17 en 21 jaar.  " Ik heb vrij snel daarna mijn rijbewijs gehaald zodat we toch iedere zomer naar de camping in St Nicolaasga konden"

 

Op Hemelvaartsdag is ze met haar kinderen op haar vertrouwd stekkie geweest en werd daar verrast door slingers aan haar stacaravan. In de Blaauwpleats werd  ze verrast door door de aanwezigheid van de buren vele bekendenwaaronder ook oud beheerder Jaap Ruurd Jorritsma en zijn vrouw.                        ( Foto's: De zakenman)

brouwer 1

BROUWER 2

 Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!