Menu

zoeken

050418 baggern de wielen 5

LANGWEER - De baggerwerkzaamheden in de Langwarder Wielen is voor de inwoners van Langweer een bron van frustratie. Woensdagavond werd het dorp in een extra belegde vergadering opnieuw bijgepraat over de voortgang, nadat vragen tijdens een eerdere dorpsvergadering niet tot voldoening werden beantwoord. ,,Volgens de borden zou het werk op 1 april klaar zijn, maar voorlopig zit we nog steeds wel in de puinhoop."

Vertraging van het werk op zich zelf is volgens Sipke Brinksma uit Langweer niet eens het grootste probleem. ,,Er zit niet veel schot in. Maar er is veel onduidelijkheid over de nieuwe dieptekaarten. De gegevens hopen we binnenkort te krijgen. Maar dit stemt niet tot tevredenheid." Volgende week vinden er opnieuw gesprekken plaats met onder andere de watersportvereniging en andere belanghebbenden.

De inwoners moeten er rekening mee houden dat het week waarschijnlijk nog een jaar in beslag neemt. ,,En dat is frustrerend, als je nagaat dat we hadden verwacht dat het meer nu op diepte zou zijn." 

Langweer opent in het weekend van 14 en 15 april het watersportseizoen met onder andere de inmiddels traditionele skûtsjesylwedstrijd. Die komt niet in gevaar vertelt Bosma. ,,Kijk, het is natuurlijk altijd dieper dan dat het hiervoor was en ook toen konden we zeilen. Met de wedstrijd is een redelijk gedeelte wel dieper. Met het SKS-gebeuren in de zomer nog meer. Alleen hadden we gedacht dat het nu wel helemaal klaar zou zijn."  

( foto's: De Zakenman)

050418 baggern de wielen 7050418 baggern de wielen 19

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!