Menu

zoeken

180329 Raadsafscheid Koninklijke onderscheiding Frans Westra

Drie raadsleden uit het werkgebied van DeSintNykster.nl namen woensdagavond afscheid. Voor PvdA'er Frans Westra uit Sint Nicolaasga was het een bijzondere avond. Hij kreeg een Koninklijke Onderscheiding voor de twaalf jaar dat hij in de politiek van het voormalige Skarsterlân en De Fryske Marren actief was. Burgemeester Fred Veenstra speldde het lintje bij hem op. 

Westra leidde de PvdA als fractievoorzitter. De geboren Rotterdammer stond bij de raadsverkiezingen op plek vijf. Zijn partij haalde bij de verkiezingen vier zetels. Westra kijkt met genoegen terug op zijn tijd als raadslid en bedankte ook nadrukkelijk zijn vrouw. ,,Twaalf jaar had niet gelukt als het thuis niet op orde was."

Ook Janke de Vries uit Doniaga van de FNP nam tijdens de speciale raadsvergadering afscheid. Zij stond bij de verkiezingen op plek acht, waardoor er nog een kans is dat ze de komende vier jaar alsnog in de raad komt, omdat huidig wethouder Johannes van der Pal nog boven haar staat op de kandidatenlijst. De coalitie-onderhandelingen moeten uitwijzen of de rustige Dûnegeaster, alom geroemd vanwege haar grote dossierkennis, voor een derde termijn gaat.

Voor CDA'er Gerben Veenstra uit Scharsterbrug is in ieder geval wel zeker dat hij de nieuwe raadsperiode niet terugkomt. Hij stond op plaats twaalf van de kieslijst, omdat hij het raadswerk niet kan combineren met zijn gezinsleven en baan als basisschooldirecteur. Sport(accommodaties) was voor hem een belangrijk dossier, ook is Veenstra trekker geweest van het Wisseldebat in Sint Nicolaasga. 

Bekijk hier al het nieuws over de verkiezingen

(Foto's: De Zakenman)

180329 Raadsafscheid Janke de Vries

180329 Raadsafscheid Gerben Veenstra



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!