Menu

zoeken

palmpasen 2018 16

SINT NICOLAASGA  - De 220 kinderen van het de basisschool it Klimmerblêd trokken zondagmorgen vanaf school met hun palmpasenstokken in proccesie naar de rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga voor de viering van Palmzondag. Ter voorbereiding hebben de kinderen hun stok in de klas versierd. Bij de huidige viering van Palmzondag neemt de processie nog altijd een centrale plaats in.

Met de viering wordt er stilgestaan bij de blijde intocht van Jezus Christus in Jeruzalem. De laatste zondag in de Veertigdagentijd en de eerste dag van de Goede week wordt Palmzondag, of ook wel Passiezondag of Palmpasen, genoemd. Op de drempel van het Paasfeest wordt herdacht dat Jezus, gezeten op een jonge ezel, door een jubelende menigte werd onthaald. De mensen bedekten de weg voor hem onder meer met de takken van palmbomen.

De intocht in Jeruzalem wordt in de christelijke traditie gevierd met een processie. Die was, volgens de oude pelgrimverslagen, al in de vierde eeuw in Jeruzalem ingeburgerd. De palmpasen-processie vond langzaam maar zeker ook in het Westen ingang, het eerst in Spanje in de zevende eeuw, en stond tot aan de Reformatie hoog in aanzien.  

(Foto's: De zakenman)

palmpasen 2018 50

palmpasen 2018 51

palmpasen 2018 54

 

 

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!