Menu

zoeken

180322 stemmen referendum

Een meerderheid van de stemgerechtigden in het werkgebied van DeSintNykster.nl heeft woensdag voor de nieuwe wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten gestemd. In totaal hebben 2946 mensen bij één van de zeven stembureaus deelgenomen aan het referendum. 54,14 procent stemde voor, 42,22 procent tegen, 3,64 procent bracht een blanco stem uit. 

Het raadgevend referendum ging over de wet waarin de taken en bevoegdheden van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) en de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) zijn vastgelegd, de voorwaarden worden geschept die gelden voor de inzet van deze bevoegdheden en de wijze waarop het toezicht is geregeld. Landelijk gezien lijkt een nipte meerderheid tegen de wet te hebben gestemd, maar nog niet alle stemmen zijn geteld.

Van de zeven stembureaus in het werkgebied van DeSintNykster.nl was er slechts één waarbij de tegenstanders de overhand hadden. Een meerderheid bij TV De Skarslach in Scharsterbrug stemde tegen, al gaat het slechts om één stem. 149 mensen stemden namelijk voor, 151 tegen.

Klik hier voor al het nieuws over de verkiezingen

(Foto: De Zakenman)

180322 Grafiek stemmen referendum

De verdeling van voor- en tegenstanders per dorp met een stembureau (Afbeelding: DeSintNykster.nl)

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!