Menu

zoeken

180322 Stembus stemmen

Als het aan de kiezers in het werkgebied van DeSintNykster.nl ligt, mag de huidige coalitie in de gemeenteraad van De Fryske Marren door. Aan de hand van een berekening op basis van het aantal uitgebrachte stemmen bij de zeven stembureaus - waarbij uitgangspunt is dat iedere inwoner als hij of zij heeft gestemd dat in zijn woonplaats heeft gedaan. In totaal gaat het dan om 3108 stemmen waarvan zes blanco en zes ongeldig - zou het CDA met tien zetels en de FNP zeven zetels in de raad komen. In werkelijkheid verliezen de beide partijen met de stemmen over de hele gemeente hun meerderheid en zal er bij het vormen van een nieuw college in ieder geval één nieuwe coalitiegenoot moeten worden gezocht

De VVD is het werkgebied van DeSintNykster.nl de derde partij geworden en krijgt, net als in de uitslag over de gehele gemeente vier zetels toebedeeld. PvdA komt op drie. GroenLinks en D66 zouden in de hyperlokale afspiegeling twee zetels krijgen. ChristenUnie, NCPN en de Burgerpartij zouden alle drie op één uitkomen. Het CDA zou volgens de kiezers bij de zeven stembureaus twee extra zetels krijgen, ten koste van de PvdA en de NCPN.

Spiegelen we de daadwerkelijke uitslag (voorlopig) aan de uitkomsten bij de stembureaus in het werkgebied van DeSintNykster.nl dan zouden de zetels op de onderstaande wijze worden verdeeld. De linker staaf (blauwgeruit) is de daadwerkelijke zetelverdeling aan de hand van de voorlopige uitslag, rechts is de uitkomst bij de stembureaus in Sint Nicolaasga, Langweer, Idskenhuizen, Tjerkgaast, Scharsterbrug en Ouwsterhaule.

Klik hier voor een overzicht van al het verkiezingsnieuws

180322 Daadwerkelijke zetelverdeling tov uitslag DeSintNykster

De linkerstaaf is de officiële zetelverdeling volgens de voorlopige uitslag, de rechterstaaf de zetelverdeling volgens de stemmers in het werkgebied van DeSintNykster.nl

Uitslag over de zeven stembureaus in taartpunten:

180322 Taartpunten uitslag



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!