Menu

zoeken

01102922 ProvincialeStatenFrieslandvergadertLEEUWARDEN – Provincie Fryslân gaat een experiment aan, waar de plannen van de Club van Aanjagers van de Tsjûkemar onderdeel van zijn. In een speciale hoorzitting kunnen initiatiefnemers van projecten hun ervaringen met de statenleden delen.
 
De Club van Aanjagers wordt donderdagavond 22 maart door de statenleden bevraagd. Nog twee andere initiatieven staan voor de zogeheten 'hearing' op de agenda. Ook worden de aanwezigen in de zaal bij de hoorzitting betrokken. Na de speciale vergadering stellen de twaalf provinciale fractievoorzitters een aantal voorwaarden op. Die vormen de basis voor de nieuwe werkwijze waar maximaal drie groepen van inwoners voorstellen voor geven. Uiteindelijk besluiten Provinciale Staten in september dit jaar over de nieuwe werkwijze.
 
Met de nieuwe werkwijze wil de provincie inwoners uitdagen om mee te denken, zodat hun plannen beter kunnen worden uitgevoerd. De 'hearing' moet zorgen voor duidelijke spelregels in de samenwerking tussen de provincie en de initiatiefnemers.

Bij de foto:
 
Provinciale Staten van Fryslân in vergadering in de Statenzaal van het provinciehuis in Leeuwarden.
 
Foto: Noordoost.nl
 


Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!