Menu

zoeken

180314 Debat Zalencentrum

In een bomvol Zalencentrum te Sint Nicolaasga hebben de lijsttrekkers van gemeente De Fryske Marren over uiteenlopende onderwerpen gedebatteerd. Groenonderhoud, woningbouw en bezuiniging op de sport waren onderwerpen van de stellingen, waarop de politici reageerden.

Kritische vragen uit de zaal lokten gevarieerde standpunten van de lijsttrekkers uit. De voorgenomen bezuinigingen op de sport moeten van tafel nu de gemeente weer ruimer bij kas zit, was een van de stellingen. Hetzelfde geldt voor het groenonderhoud, waarvan sommigen vinden dat de burgers daarvoor ook heel goed ingeschakeld kunnen worden. De stelling dat alleen bij de drie grote kernen in de gemeente gebouwd mag worden, ondervond ook vanuit de zaal veel weerstand.

De politieke markt vooraf en na afloop van de debatavond trok veel belangstellenden. Het debat was ook via een livestream op Facebook en de gemeentelijke website te volgen. Thuisblijvers konden ook via de sociale media vragen stellen.

 (Foto's: De Zakenman)

180314 Debat Zalencentrum 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij de foto:

Presentator Gerard van der Veer leidt de avond in goede banen.

(Foto’s De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!