Menu

20180310 SIntNyk Maeykehiem bloemetjes 001Tientallen vrijwilligers hebben zaterdag de handen uit de mouwen gestoken in het kader van NL Doet. Met de lente voor de deur konden de deelnemers met groene vingers hun lol meer dan op.

Stichting Maeykehiem had verschillende klussen aangemeld. Aan de Kerklaan werd de tuin zomerklaar gemaakt, terwijl voor de bewoners op De Bouwen een gezamenlijke huiskamer werd opgeruimd, een bouwkeet en een dagbestedingsruimte werden opgefrist en andere opknap- en tuinklusjes werden opgepakt.

Ook bij het Thomashuis op de Heide lagen er voor de vrijwilligers verschillende klussen klaar. Er werd een trampoline ingegraven, de dierenweide opgeknapt, een boombank afgemaakt, een wand voor een afdakje gecreëerd en de tuin uit de winterslaap gehaald.

De Maeykehiem-locatie in Langweer en woonzorgvoorziening Westersypen in Scharsterbrug zochten vooral vrijwilligers voor het zomerklaar maken van de tuin. Het Nationaal Openbaar Vervoer-museum in Ouwsterhaule heeft al een tijdje behoefte aan een toonbare vloer. De NL Doet-vrijwilligers gingen daar dus aan de slag om vloerbedekking aan te leggen in de winkel, de NS-hoek en de bibliotheek.

NL Doet wordt ieder jaar georganiseerd door het Oranjefonds. Duizenden organisaties melden klussen aan voor de campagne, die de ‘grootste vrijwilligersactie van het land’ als ondertitel draagt.

(Foto's: De Zakenman) 

20180310 SintNyk Langweer Maeykehiem konijnehok20180310 SintNyk Langweer Maeykehiem zithoek20180310 SIntNyk Maeykehiem bloemetjes 00120180310 SIntNyk Maeykehiem Fryske muts20180310 SIntNyk Maeykehiem hokje20180310 SIntNyk Maeykehiem poetsen20180310 SIntNyk Maeykehiem spuitenScharsterbrug Westersypen poetsenScharsterbrug Westersypen serre2Scharsterbrug Westersypen terrasScharsterbrug Westersypen tuinScharsterbrug Westersypen bloembakkenSintNyk Thomashuis drainageSintNyk Thomashuis kraantjeSintNyk Thomashuis terrasSintNyk Thomashuis tuin

(Foto's: De Zakenman)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!