Menu

zoeken

180309 Groepsfoto GroenLinks De Fryske Marren

Lijsttrekker Matthijs Sikkes-Van den Berg van GroenLinks De Fryske Marren onderbreekt de verkiezingscampagne van zijn partij vanwege de adoptie van een kind. De inwoner van Sint Nicolaasga is samen met zijn partner naar de Verenigde Staten om hun zoontje op te halen. 

Voor de partij betekent het kindergeluk een bijzonder verloop van de campagnetijd. Zo zal dus niet de lijsttrekker, maar de nummer drie op de lijst van de partij bijvoorbeeld de honneurs waarnemen tijdens het slotdebat tussen de lijsttrekkers in Sint Nicolaasga. Dit komt omdat ook nummer twee Anne Merkuur afwezig is. Zij en haar partner verwachten hun eerste kind in de loop van de maand, waardoor de campagne grotendeels in haar verlofperiode valt.

Ralph de Graaf uit Ouwster-Nijega is de nummer drie van GroenLinks en vangt de afwezigheid van de twee jonge kandidaten op. Hij heeft al twee jaar ervaring als raadslid in Weststellingwerf, maar moest zijn raadszetel opgeven nadat hij richting De Fryske Marren verhuisde. Matthijs Sikes-Van den Berg is blij dat zijn afwezigheid op deze manier wordt opgevangen. ,,Natuurlijk is het jammer dat ik nu de campagne moet missen, maar ik heb alle vertrouwen in onze nummer drie en we rekenen op een goede uitslag voor GroenLinks op 21 maart.”

(Foto: GroenLinks vlnr. Marike Uilenreef, Ralph de Graaf, Matthijs Sikkes, Anne Merkuur, Susanne van Dijk, Tino van der Heijden)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!