Menu

zoeken

vakje 180308 Scharsterrijnbrug

In de rubriek 'Standpunt' legt de redactie van DeSintNykster.nl de politieke partijen, die aan de verkiezingen in De Fryske Marren deelnemen, een zestal actuele lokale onderwerpen voor. De volgorde van de partijen is per artikel door middel van loting gekozen. Deze keer: Aquaduct onder de Skarster Rien

Het vernieuwde Knooppunt bij Joure bevordert de doorstroming van het verkeer. Toch lijkt een openstaande brug bij de Skarster Rien een bottleneck te worden. De wens voor een aquaduct leek een strijd uit het verleden, toch wordt er hier en daar geprobeerd om de rijksoverheid op andere gedachten te brengen.

Is de strijd voor een aquaduct ‘mosterd na de maaltijd’? En wat kan een gemeente doen om dit alsnog gerealiseerd te krijgen?






NCPN logo

,,De gemeenteraad van De Fryske Marren heeft al vroeg na zijn installatie middels een met algemene stemmen aangenomen motie richting Den Haag te kennen gegeven dat een aquaduct Skarster Rien noodzakelijk is. Als de meeste landelijke politieke partijen om het hardst roepen dat het na de crisis zo goed met Nederland gaat, dan moet daar ook geld voor zijn. Het mag bekend zijn dat de NCPN niet veel vrienden in Den Haag heeft. Zij die dat wel hebben, zullen aan de bak moeten. Volhouden dus! De zegen van de NCPN hebben ze."


ChristenUnie logo,,De gemeente zal blijvend moeten lobbyen om het Skarster Rien aquaduct gerealiseerd te krijgen."


D66 logo,,Er wordt op alle manieren door de gemeente- en landelijke partijen gelobbyd om de realisatie van het aquaduct alsnog op korte termijn te realiseren. D66 is actief bezig voor het bevorderen van goede infrastructuur. Het nieuwe knooppunt is al een grote verbetering voor de doorstroming van het verkeer en moet niet belemmerd worden door een oude brug."



GroenLinks Logo,,Dit is volgens GroenLinks zeker geen mosterd na de maaltijd. De Skarster Rien blijft een item omdat het inderdaad een bottleneck dreigt te worden voor het verkeer. Dit is natuurlijk zonde nu het hele knooppunt vernieuwd is. In het verlengde daarvan zou het heel logisch zijn als de Skarster Rien nu ook aangepakt wordt. De gemeente moet zich hier daarom volgens ons zeker hard voor blijven maken bij de rijksoverheid."


VVD logo,,De VVD De Fryske Marren zet zich in voor een aquaduct bij de Skarster Rien en werkt hierbij nauw samen met de provinciale fractie van de VVD en kamerlid Aukje de Vries. Dat het knooppunt binnenkort klaar is wil niet eggen dat er geen gelegenheid is om het gerealiseerd te krijgen. Het Rijk moet hier echter over beslissen. Dit soort voorzieningen vragen vaak een lange adem, maar de VVD De Fryske Marren gaat zich blijvend inzetten om het voor elkaar te krijgen."


PvdA logo,,Wij vinden het hebben van een aquaduct op die locatie van essentieel belang voor een goede doorstroming van het autoverkeer en zal een verbetering zijn voor het waterverkeer (recreatieve ontwikkeling) op de Skarste Rien. Als gemeente met ambitie zal nog meer aandacht moeten worden gevraagd voor het belang van goede doorstroming in de hoofdwegenstructuur. Tesamen met buurgemeenten, ondernemers, KvK en de Provincie Fryslân en wellicht de provincie Groningen zal optrekken richting de RijksOverheid (Ministerie, Rijkswaterstaat) kunnen helpen om deze barriere uiteindelijk te slechten. Samen maken we de Fryske Marren, maar we zullen over grenzen moeten kijken, voor beter ontsluiting naar de rest van het Noorden, er zal ingezet moeten worden op het verkrijgen van voor geld en werk, niet alleen in ons eigen land maar ook in Brussel. Hier ligt een taak die verder gaat dan alleen de gemeente de Fryske Marren."


FNPlogo,,De striid foar in akwadukt ûnder de Skarster Rien is wis net moster nei it miel. It Knooppunt is aanst klear, mar it ferkear sil foaral simmers noch regelmjittich stil stean foar de brêge yn de A6. It kin ek gefaarlike situaasjes opleverje. De gemeente moat yn gearwurking mei de provinsje der by it ministearje mei klam op oan stean dat dit akwadukt wer op de wurklist komt."


Burgerpartij De Fryske Marren Logo,,Wij vinden dat dit meer een onderwerp is wat bij de landelijke politiek thuis hoort. Daar moet je ook de juiste landelijke partijen dan op aanspreken en over informeren."


CDA Logo

,,Het een gemiste kans van het kabinet in Den Haag om het niet tijdens de werkzaamheden aan het knooppunt het aquaduct te realiseren. Ondanks dat moeten we ons blijven inzetten voor het op termijn realiseren van het aquaduct. De regering heeft geld beschikbaar voor infrastructuur in de regio. De gemeente moet samen met de provincie vertegenwoordigers in Den Haag aanspreken. Het CDA heeft Maurits von Martels uitgenodigd zodat hij zelf kan kijken en zich kan laten informeren. Hij is namens het CDA woordvoerder in Den Haag onder andere voor de MIRT ( meerjarig investeringsprogramma ). Belangrijk hierbij is dat de brug aan vervanging toe is!"



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!