Menu

zoeken

180302 SchaatsvertierDe ijskoude wind wordt nauwelijks als een spelbreker ervaren tijdens de enkele dagen dat er in de winter van 2018 kan worden geschaatst. Vanwege de voorjaarsvakantie liep de schaatskoorts snel op. Op verschillende plekken werden slagen op het ijs gemaakt, al was het even wachten totdat de seinen op groen gingen. 

De ijsbaan van Langweer ging woensdag voor de helft open, maar een dag later kon er al van de hele baan gebruik worden gemaakt. De vrijwilligers van ijsclub Donia hadden er een hard hoofd in, maar donderdag kon er ook op de ijsvloer van It Skarlân worden geschaatst. Door de harde wind waaide er wel gravel op de baan. De ijsbaan van Idskenhuizen ging op dezelfde dag open. Meteen werd er van de mogelijkheid gebruik gemaakt om een jeugdwedstrijd te organiseren. Ook de baan in Ouwster-Nijega ging open. Voor vrijdagmiddag en -avond is er door het bestuur van ijsvereniging Ouwster-Trijegea  een 'Elfstedentocht' en estafette uitgeschreven voor al haar leden. Ook de hekken rondom het baantje van Scharsterbrug zijn donderdagochtend tot opluchting van de inwoners van het dorp opengezet.

De Amazonevijver in de Vegelinbossen bij Sint Nicolaasga is al een aantal dagen een geliefde schaatsplek. Door de beschutting van de bomen een prachtige plek, waardoor het ook een aanzuigende werking voor de jeugd heeft. Maar ook de 'doorgewinterde' baantjestrekkers proefden aan het schaatsplezier. Donderdagochtend om half negen stonden de eersten al op de smalle ijzers. Het betrof een groep Sint Nyksters, die normaal gesproken op donderdag op het kunstijs van Thialf in Heerenveen staat. 

(Foto's: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!