Menu

zoeken

20180226 Verkiezingsborden PvdA VVD GroenLinks

SINT NICOLAASGA - De wildgroei aan verkiezingsborden levert vooral bij organisaties van evenementen gefronste wenkbrauwen op. Waar de vrijwilligers aan allerlei strikte regels gebonden zijn om hun activiteiten aan te mogen kondigen, is het voor politieke partije partijen in verkiezingstijd blijkbaar een stuk eenvoudiger.

De partijen maken gebruik van de mogelijkheden die het gemeentelijk beleid hun biedt. Tot dusver hebben VVD, PvdA en GroenLinks borden geplaatst, maar ook andere partijen hebben hun sandwich- op driehoekspanelen klaar liggen. ,,Goed om te weten is dat sandwich- en/of driehoeksborden geplaatst mogen worden in de periode vanaf de dag na de kandidaatstelling, 6 februari, tot maximaal één week na de verkiezingsdag. Het betreft overigens een uitzondering die alleen geldt bij de landelijk voorgeschreven verkiezingsperiode", legt woordvoerder Tamara Abma van gemeente De Fryske Marren uit, ,,Het is dus toegestaan in een afgebakende periode en het college heeft hier een besluit over genomen." De regels voor verkiezingsborden zijn vastgelegd in een speciale regeling.

De PvdA bleek in Sint Nicolaasga iets te enthousiast. De partij had op bijna iedere lantaarnpaal aan de Tsjûkemarwei een verkiezingsbord geplaatst. De regels gelden echter alleen maar binnen de bebouwde kom en langs gemeentelijke wegen. ,,Die zijn inderdaad verwijderd, omdat het een provinciale weg betreft. Volgens de beleidsregels mogen de borden alleen geplaatst worden op plekken die door de gemeente in beheer zijn." 

(Foto's: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!