Menu

zoeken

vvv 2018 jaarvergadering 1SINT NICOLAASGA – Na jaren van afwezigheid heeft de Lemmerweg zich met een grote wagen aangemeld voor de allegorische optocht 2018. Dat werd dinsdagavond bekend tijdens de gecombineerde leden- en wagenbouwersvergadering van de VVV. Inmiddels staan er al tien grote wagens op de lijst. De Lemmerweg is nog wel op zoek naar een geschikte bouwlocatie.

De vergadering in het Wapen van Friesland verliep rustig en was in ruim een uur beklonken. Hoogtepunt was ook het afscheid van Vronie de Jong, die na negen jaar actief te zijn geweest afscheid neemt van de VVV. Een groot gedeelte van haar bestuursfunctie heeft zij de financiën onder haar hoede gehad. Als dank voor het inzet kreeg zij de zilveren VVV-speld van voorzitter Edith Galama opgespeld.

Verder kreeg in de vergadering het voorstel van het bestuur om de entreegelden met één euro te verhogen de volledige steun van de leden. Ook de verhoging van het VVV lidmaatschap was geen probleem. De contributie gaat dit jaar van zes euro naar zeven.

Het VVV-bestuur vroeg extra aandacht voor de gelijkenissen van de wagens. Zo leken de uitvoeringen van de Rijlst en de Gaastweg wel erg veel met de materiaalkeuze op elkaar. De VVV wil dergelijke situaties graag in een vroeg stadium proberen te voorkomen. Bijvoorbeeld door attent  te zijn op de titels die de wagenbouwers aan hun creatie meegeven. Onder de tien inschrijvers voor 2018 zitten bijvoorbeeld twee met dezelfde naam.

Het programma van 2018 is in grote lijnen al bekend. De muziekkorpsen van zowel morgen en avond zijn inmiddels al vastgelegd. Het bestuur heeft volgende maand een evaluatie met de horeca, beveiligers, politie en gemeente over de problemen die zich al een aantal jaren met de bezoekers van de Merke op zaterdagavond. Allen zijn erg geschrokken van de rumoerige situatie waarbij vernielingen in de straat worden gepleegd.  (foto's: De Zakenman)

vvv 2018 jaarvergadering 2



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!