Menu

080218 DE BEUKSINT NICOLAASGA - Het openbaar onderwijs verdwijnt na augustus 2019 uit Sint Nicolaasga. De openbare basisschool De Beuk oriënteert zich op een fusie met een van de andere scholen van Onderwijsgroep Primus. Het gaat dan om ‘t Swannestee in Langweer of De Brêge in Scharsterbrug.

Het streven is om de hechte leerlingengroep bij elkaar te houden, aldus onderwijsorganisatie Primus. De school telt momenteel nog 38 leerlingen en zit daarmee ver onder de gemeentelijke opheffingsnorm. Het leerlingenaantal daalt de komende jaren nog verder.

Tijdens een speciale bijeenkomst zijn de ouders over het besluit op de hoogte gesteld. Samen met de ouders worden de komende periode de diverse alternatieven voor hun kinderen verkend.

In 2016 werd nog de mogelijkheid tot de vorming van een samenwerkingsschool met CBS De Paedwizer van CBO Meilân onderzocht. Hiervoor bleek te weinig draagvlak te bestaan bij CBO Meilân. Na augustus 2019 verdwijnt hierdoor het openbaar onderwijs in Sint Nicolaasga.

Bij de foto:

Het schooolgebouw van obs De Beuk in Sint Nicolaasga sluit na augustus 2019 de deuren.

(Foto: De Zakenman)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!