Menu

180207 IJsbaan IJsclub Donia schaatsspanning openSINT NICOLAASGA - De nachtvorst zorgt inmiddels voor een laagje ijs op het water. De kans dat er wellicht op ondergelopen weilanden of ijsbaantjes kan worden geschaatst neemt toe. Bij IJsclub Donia uit Sint Nicolaasga liggen de draaiboeken klaar, al is er wel een groot vraagteken.

Volgens voorzitter Alex de Vries lag er dinsdagavond nog een gedeelte van de ijsbaan, aan de kant van de kantine, open. ,,We wachten woensdag af en hebben indien nodig donderdag overleg." IJsmeester Douwe Sikkes houdt ondertussen alles nauwlettend in de gaten.

Bij Nota Smederij in Sint Nicolaasga is al het slijpmaterieel klaar gezet, voor het geval er toch kan worden geschaatst. ,,Maar eigenlijk zijn we de hele winter al druk aan het slijpen. Dat heeft met name te maken met de recreanten en de basisscholen die veel op Thialf schaatsen", legt Piet Nota uit. Hij verwacht dat de drukte toeneemt, als de kans op rondjes op de ijsbaan groter wordt. ,,Buitenijs zorgt er wel voor dat je eerder moet slijpen, voor het geval je weer op kunstijs gaat schaatsen. Dus dan zal het echt wel drukker worden."

(Foto's: De Zakenman)

180207 IJsbaan IJsclub Donia schaatsspanning

180207 Schaatsen slijpen

180207 Schaatsen slijpen variant



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!