Menu

zoeken

13110252 Verkiezingsbord in 2013

Tien inwoners binnen het grondgebied van DeSintNykster.nl hebben zich voor de aankomende raadsverkiezingen kandidaat gesteld. Twee partijen hebben er zelfs de lijsttrekker wonen. Het gaat om Luciënne Boelsma uit Idskenhuizen voor het CDA en Matthijs Sikkes-Van den Berg uit Sint Nicolaasga voor GroenLinks. 

De FNP is op dit moment qua zetels de grootste partij in De Fryske Marren. Zij heeft bij de eerste tien op de kandidatenlijst Janke de Vries uit Doniaga op plek acht staan. Coalitiegenoot CDA heeft er twee. Naast Boelsma als lijsttrekker vinden we Theo Nota uit Sint Nicolaasga op plek 8.

Frans Westra uit Sint Nicolaasga staat namens de PvdA op plek vijf. VVD heeft bij de eerste tien twee namen uit ons gebied staan. Ivo de Wolff uit Sint Nicolaasga staat als derde op de lijst, terwijl we Albert van Keimpema uit Tjerkgaast op zes terugvinden. D66 heeft met Eric Duffels op plek 8 een lokale troef. 

Jântsje Hoogkamp-Hoekstra uit Sint Nicolaasga staat voor de ChristenUnie als zesde op de lijst. Ralph de Graaf uit Ouwster-Nijega is de derde man voor GroenLinks, naast Sikkes-Van den Berg uit Sint Nyk die dus lijsttrekker is.

Voor zover bekend doen er negen partijen aan de verkiezingen in De Fryske Marren. Zoals het er nu voor staat completeren de NCPN en de Burgerpartij het stembiljet. NCPN heeft geen kandidaten uit ons gebied en de Burgerpartij heeft tot dusver vier namen bekend gemaakt, waarvan geen uit 'onze' dorpen.  

(Archieffoto: Noordoost.nl - Verkiezingsbord in 2013)

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!