Menu

zoeken

180118 Vuurwerk

SINT NICOLAASGA / LANGWEER - Honderdvijftig schadegevallen heeft gemeente De Fryske Marren na de afgelopen jaarwisseling aangetroffen. In totaal kost het herstel ruim vijftigduizend euro. Meer dan de helft van de schades zijn opgeblazen straatkolken. Het vuurwerk dat in de putten wordt gegooid, kost de gemeenschap zo'n 24.000 euro, maar dat bedrag kan nog oplopen omdat schadegevallen gedurende het jaar vaak nog worden opgemerkt. 

Het totale schadebedrag is vergelijkbaar met vorig jaar, toen de rekening van de Oud&Nieuw-schade 55.000 euro was. Het gaat vooral om vernielingen aan verkeersborden, containers en ander straatmeubilair. Een aantal borden is inmiddels vervangen, maar sommige borden zijn nog in bestelling. De komende maanden wordt de schade zoveel mogelijk hersteld. In eerste instantie vervangt de gemeente de verkeersborden, maar inmiddels zijn op een aantal plekken ook al nieuwe putten, containers en afvalbakken gekomen.

In het gebied van DeSintNykster.nl zijn vijf schades geïnventariseerd. Hierbij zijn de straatkolken niet meegerekend, omdat daar alleen een gemeentebreed beeld van is.In Sint Nicolaasga ging een onderbord verloren, maar met name het opblazen van een ondergrondse container valt op. Het vervangen kost 2500 euro. De andere drie schades vielen in Langweer te betreuren. Daar gingen een verkeersbord en een kombord verloren. Ook werd er twee-en-een-halve meter schrikhek vernield.

(Foto: De Zakenman)

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!