Menu

zoeken

180115 Auke de Vries Koninklijk onderscheiden variantLANGWEER - Auke de Vries uit Langweer is zaterdag koninklijk onderscheiden. Burgemeester Fred Veenstra van gemeente De Fryske Marren heeft de versierselen bij hem opgespeld. Dat gebeurde tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Edwin Stichting, die altijd op 13 januari - de verjaardag van zoon Edwin - wordt georganiseerd.

De Vries is al 25 jaar de drijvende kracht achter de Edwin Stichting in Langweer, dat met het Edwinhuis een vakantiemogelijkheid biedt voor ouders met een zwaar gehandicapt kind. Hij doet dit samen met zijn vrouw Carla. Het echtpaar heeft meegemaakt hoe omslachtig vakantievieren is vanwege hun gehandicapte zoon Edwin was. Op advies van anderen werd een stichting opgericht om gehandicapten op met de woning tegenover de jachtwerf een vakantie te kunnen bieden zonder de optocht van materialen. Ook is er een aangepaste boot beschikbaar voor een tocht over de Friese meren.

Op 1 oktober nam Auke de Vries, na ruim een halve eeuw, afscheid van zijn jachtwerf in Langweer. Hij was meer dan een halve eeuw het gezicht van het watersportbedrijf. Op de begane grond van de woning had De Vries Museum 't Boatsje ingericht. Scheepslampen, -blokken, -motoren, oude prenten en boeken, houten gereedschappen en zo'n honderdvijftig oude modelbootjes stalde hij daar uit. Bij de verkoop van de jachtwerf nam hij ook afscheid van het grootste deel van zijn collectie. 

(Foto's: De Zakenman)

180115 Auke de Vries Koninklijk onderscheiden



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!