Menu

zoeken

17123150 Oudjaar vuurwerk

SINT NICOLAASGA / LANGWEER - De brandweerkorpsen van Sint Nicolaasga en Langweer hebben, naar verluidt, een relatief rustige jaarwisseling beleefd. Toch bleven de bluswagens niet op de kazerne.

De brandweerlieden uit Langweer werden een uur voor de jaarwisseling gealarmeerd voor een brand aan de Tsjillânleane. Het betrof een containerbrand op het schoolplein van 't Swannestee. Met één straal hogedruk kon het vuur worden geblust. 

Eerder op Oudjaarsdag rukten de spuitgasten uit Sint Nicolaasga met gepaste spoed uit. Zij werden gealarmeerd voor een brand in de buurt van zorgcentrum Doniahiem. Ook ging het om een containerbrandje.

In heel Friesland waren er 71 (brand-)incidenten. De Veiligheidsregio sprak desalniettemin over een 'beheersbare jaarwisseling'. De politie hoefde tijdens de jaarwisseling in onze omgeving geen aanhoudingen te verrichten. In Friesland zijn negen mensen aangehouden. Zij waren vooral betrokken bij incidenten, waarbij hulpverleners of beveiligers werden beledigd of zelfs mishandeld.

(Archieffoto: Noordoost.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!