Menu

zoeken

2017 Krystkuier 242
SINT NICOLAASGA - De jaarlijkse kerstwandeling, georganiseerd door de krystkuiergroep Sint Nyk, heeft ook dit jaar weer een kleine tweeduizend wandelaars op de been gebracht. Met alle kinderen erbij was er naar schatting zeker een drieduizend mensen op pad op de uitgezette route. Het was voor de organisatie best spannend deze keer. De vele regen had de paden behoorlijk drassig gemaakt. Ook het onstuimige weer van afgelopen nacht dreigde roet in het eten te gooien, maar het ging precies op tijd liggen. Een stralende zonnetje maakt vervolgens van de editie 2017 een prachtig succes.

Net zoals vorige edities werd eerst een bezoek gebracht aan de Nicolaaskerk, waar naast de prachtige kerststal ook kerstliederen waren te beluisteren. Ook de Lourdesgrot zat weer in de route. De wandelaars werden door De Wissel geleid waar de jongeren hun onderkomen lieten zien. Bij De Wissel was het Tonielselskip aanwezig. Via de tuinen van Wilhelminaoord kwamen de wandelaars op de muzikale klanken van het koor Meiienoar af die in de loods van familie Jaarmsa kerstliederen zongen.   

Voor veel wandelaars was het Wilhelminaoord bos onbekend terrein en zij waren daarom verbaasd over het prachtig stukje natuur. Via een nieuw gemaakt 2017 Krystkuier 186pad werden de wandelaars naar de boerderij van Jentsje van der Sluis geleid. Hier was veel belangstelling voor de demonstratie met roofvogels. Veel kinderen waagden het om de enkele vogels om een speciale handschoen even in de handen te houden. Bij de oude loods gaven de jongeren van Jeugdspoar wel een heel eigen draai aan het kerstverhaal. Terug door het bos kwamen de wandelaars bij het gebouw Wilhelminaoord waar het shantykoor de Headammers een mix van shantys en kerstliederen zongen.  De aanwezige koek en zopie tent draaide op volle toeren en hier gingen vele liters chocomel over de toonbank.

De route liep verder via het fietspad naar de Vegilinbossen. Halverwege was hier een schaapskudde waar de plaatselijke jonge herder, Lars Hoekstra, enthousiast tekst en uitleg over de kudde schapen gaf. De wandelaars werden naar de Amazonevijver geleid waar van ver muziekvereniging Excelsior te horen was met hun klanken. Ook hier vergat de organisatie de inwendige mens niet. Worstenbroodjes werden op een houtvuur klaar gemaakt en met een grote braadpan zorgden vakkundige koks voor heerlijke beenham.

Op het grote pad richting het dorp was zaagkunstenaar Banzai John bezig met het zagen van een prachtig beeld uit een eiken stam. De laatste wandelaars konden nog net de afwerking van het prachtig beeld meemaken.

Na ruim zeven kilometer kwamen de wandelaars weer terug bij het startpunt Het Zalencentrum.

(foto's: De Zakenman)  Hieronder een fotoimpressie van de krystkuier 2017

ozio_gallery_nano

 

 

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!