Menu

zoeken

261216kertkuier 2016 103SINT NICOLAASGA - De vrijwilligers van de Krystkuier in Sint Nicolaasga gaan het aankomende weekend flink aan de slag om de route voor tweede kerstdag in orde te maken. ,,Het is natuurlijk hartstikke nat. Bovendien is er amper wind en droogt het niet op", vertelt Herbert de Jong van de organisatie. ,,Een tegenvaller, maar we houden goede moed." 

De vrijwilligers gaan in eerste instantie met scheppen proberen het water weg te krijgen. ,,Lukt dat niet, dan moeten we bekijken wat we dan gaan doen." De Jong adviseert de wandelaars sowieso om laarzen aan te trekken. ,,We hebben een bijzonder leuke route, waar we voor dit keer voor veel bos hebben gekozen."

Tussen 12.30 en 14.30 uur kan er worden gestart bij Het Zalencentrum in Sint Nicolaasga. De route gaat onder andere langs het opgeknapte Wilhelminaoord, waar de mensen een kijkje kunnen nemen. Traditioneel zijn er onderweg diverse leuke activiteiten. ,,Ook een aantal nieuwen. Bovendien zijn er twee bijzondere demonstraties, maar dat is nog even een verrassing." 

Nieuw is de introductie van een armbandje. ,,We ontvangen van deelnemers geluiden dat er veel zwartlopers zijn. Zelf twijfelen we daar over, maar met een controle onderweg weten we waar we staan." 

KERSTWNDELING.png



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!