Menu

zoeken

160915 Marsstraat statushouders paardenSINT NICOLAASGA - Gemeente De Fryske Marren en woningbouwcorporatie Wonen Zuidwest Friesland hopen in de eerste helft van het aankomende jaar een besluit te nemen over de eventuele realisatie van zes sociale huurwoningen aan de Marsstraat in Sint Nicolaasga. Als de klap met de hamer wordt gegeven, moet de bouw in 2019 plaatsvinden.

In de prestatie-afspraken, die De Fryske Marren met de verschillende corporaties voor 2018 heeft gemaakt, staat dat de gemeente in het eerste kwartaal van 2018 start met de voorbereiding van de bestemmingsplanprocedure en de uitwerking van het plan. ,,Het gaat om een locatie in de nabijheid van de andere huurwoningen van Wonen Zuidwest Friesland aan de Marsstraat. De plannen zijn nog in de onderzoeksfase, en worden nog nader bekeken. Er is volgens Wonen Zuidwest Friesland nog behoefte aan lichte uitbreiding van sociale huurwoningen in Sint Nicolaasga", licht woordvoerder Jan van der Veen van de gemeente toe.

Het gaat in principe om de locatie waar in eerste instantie de semipermanente woonunits waren geprojecteerd. Hier wilde de gemeente statushouders, emigranten met een verblijfsvergunning, een plek geven. Door die plannen ging een streep. Directeur Jan Huisman gaf tegenover DeSintNykster.nl in februari 2017 al aan dat de Marsstraat een mogelijke plek is om sociale huurwoningen te realiseren. 

Lees ook: Huurhuizen: Marsstraat in beeld

(Archieffoto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!