Menu

zoeken

20171213 BrandDeHeide Menno Dijkstra 500SINT NICOLAASGA - Een uitslaande brand in een schuur bij een woning aan De Heide in Sint Nicolaasga is voor de brandweer aanleiding geweest om woensdagmiddag groot alarm te slaan. Mogelijk is er ook asbest vrijgekomen.

De brandweerkorpsen van Sint Nicolaasga en Langweer en de hoogwerker uit Heerenveen werden in eerste instantie gealarmeerd voor de brand, die meteen naar middelbrand werd opgeschaald. De vlammen sloegen uit het dak van de schuur. Later moest ook het korps van Joure ter plaatse komen en het haakarmvoertuig uit Bolsward. De wagen heeft een container met toestellen voor onder andere ademluchtbescherming. 

Omdat de dakbeplating van asbest is, werd omwonenden direct geadviseerd om ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te schakelen. Asbestdeeltjes kunnen zich verspreiden via de rook. Een gespecialiseerd bedrijf is opgeroepen om de verspreiding in kaart te brengen. 

Het sein 'brand meester' werd rond drie uur gegeven. De brandweerlieden zijn nog geruime tijd met de nabluswerkzaamheden bezig. Naast de verschillende bluswagens kwam er een ambulance ter plaatse. Het is niet bekend of er iemand gewond is geraakt. Ook over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

 

Foto's: Menno Dijkstra

20171213 BrandDeHeide 2 Menno Dijkstra 500

 

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!