Menu

zoeken

171115 Langweer asfalt klinkersLANGWEER - Het gemotoriseerde verkeer van en naar Langweer zal van maandag 20 november tot zaterdag 9 december flink moeten omrijden. Een stuk weg van de Langwarderdyk, bij de entree naar het dorp, wordt door gemeente De Fryske Marren aangepakt. 

Het gaat om het deel tussen de Legebuorren en de Molier. Het asfalt maakt daar plaats voor gebakken klinkers. De dorpskom is, vanwege de nieuwbouw aan de Legebuorren een stuk opgeschoven. De inrichting van het stuk Langwardyk wordt nu ook volgens die eisen ingericht. 

DVJ Infra en Milieu uit Joure voert het werk uit. Fietsers en voetgangers kunnen de werkzaamheden via het naastgelegen fietspad passeren. Voor het gemotoriseerde verkeer is er een forse omleiding ingesteld. Van en naar Joure kan het beste via Boornzwaag rijden. Voor het verkeer vanuit Spannenburg is de omweg via Teroele het meest korte alternatief.

(Foto's: De Zakenman)

171115 Omleiding Langwarderdyk
(Afbeelding: Gemeente De Fryske Marren)

171115 Langweer asfalt klinkers bord 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!