Menu

zoeken

150813 Brug Spannenburg Tjerkgaast open variantSPANNENBURG - Het uitstel van de werkzaamheden van drie bruggen over het Prinses Margrietkanaal stuit de Friese politiek tegen de borst. De provincie had met het rijk afspraken gemaakt dat onder andere de brug bij Spannenburg nog voor 2025 wordt vervangen. Vanuit Den Haag blijkt nu dat deze plannen op lange baan worden geschoven en niet voor 2030 op de planning staan.

De statenfractie van de Fryske Nasjonale Partij (FNP) diende samen met Fryske Freiheids Partij (FFP) een motie in. ,,Ofspraak is ôfspraak", motiveerde FNP-statenlid Sybren Posthumus, ,,It Ryk komt syn ôfspraken net nei en wol it op de lange baan skowe. Dat hat negative ekonomyske konsekwinsjes foar Fryslân. Dizze moasje is in stipe yn 'e rêch fan it kolleezje."

Een overgrote meerderheid van de partijen hebben de motie afgelopen woensdag gesteund. Alleen de eenmansfracties van de Partij voor de Dieren en 50PLUS stemden tegen. 

(Archieffoto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!