Menu

zoeken

Idskenhuizen 2IDSKENHUIZEN - Met het aanmelden van drie nieuwe bestuursleden is de Oranjevereniging in Idskenhuizen gered. Daarmee blijft ook het jaarlijkse dorpsfeest behouden. De nieuwe opzet met een straatfeest, zonder feesttent, sloeg het afgelopen jaar goed aan en het bestuur wil die lijn graag doorzetten.

,,It strjitfeest wie fan alle kanten best in súkses. We ha eins altiten mei it doarpsfeest in bytsje ferlies draait. No wie der sels in lytse winst. Dat is fansels it bêste. Boppedat ha de minsken it hartstikke leuk fûn", legt penningmeester Alie Hoekstra uit. Volgens haar zijn er daarom voldoende argumenten om het nieuwe concept een vervolg te geven. Het huren van een feesttent is voor de Oranjevereniging namelijk een grote kostenpost. ,,As we it op sa'n wize oplosse kinne en it slaat ek noch oan, werom soene we it dan feroarje?" 

De drie nieuwe bestuursleden hebben zich in de aanloop naar de cruciale ledenvergadering van begin oktober gemeld. Het trio gaf als beweegreden aan het doodzonde te vinden als de Oranjevereniging door bestuurlijke onderbezetting de handdoek in de ring moet gooien. ,,Dus binne we rêden, want der moast fansels in bestjoer wêze." Binnenkort gaat het nieuwe bestuur om tafel zitten om alles organisatorisch vorm te geven. Zo is er op dit moment bijvoorbeeld nog geen voorzitter aangewezen. 

Lees ook: Einde dorpsfeest I'huizen dreigt

(Archieffoto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!