Menu

zoeken

150917 wissel omgevingsvisie 4SINT NICOLAASGA - Vrijdagavond  was er een bijeenkomst met een vertegenwoordiging van de drie jongerenverenigingen met de gemeente over de nieuw op te stellen omgevingsvisie.  In de omgevingsvisie wordt beschreven wat belangrijk is voor deleefomgeving en de leefbaarheid in de gemeente.

In een leuke ontspannen sfeer werd er met de jongeren In de Wissel  gepraat. Wat opvalt is dat hoe de jongeren veelal met nu bezig zijn. Toch zijn er best een aantal zaken waar de jongeren zich zorgen  overmaken. Zo willen ze graag in het dorp blijven wonen en werken maar door gebrek aan woningen voor de jongeren is dit veelal een probleem. Ze omarmen dan ook de plannen voor woningbouw aan de Marsstraat en de plannen van Holiday en Jaring de Wolff op de Kade . Met deze initiatieven krijgen mogelijk starters  ook een kans. "Liever vandaag dan morgen beginnen" aldus de jongeren.

Kansen volop met de plannen voor de Ûlesprong voor Sint Nyk een ook de Ald feart bevaarbaar maken is goed voor  het dorp. Ook de Vegelinbossen is een prachtig gebied die moeten we koesteren.

Zorgen hebben de jongeren over het verkeer in het dorp. Als het knooppunt Joure klaar is hebben we  vast minder sluipverkeer en zal het wel wat rustiger worden, hopen de jongeren. Ze verbazen zich over de inrichting van het Plein. Kinderen en ouderen hebben het vaak moeilijk met oversteken . Automobilisten kunnen zo vanaf de Kerkstraat rechtdoor de Gaastweg op dat tot gevaarlijke situaties lijd.

Dat er in de nabije toekomst mogelijk scholen moeten sluiten boeit  de jongeren niet  “als er maar goed onderwijs wordt geboden”

Zorgen over de toekomst over het jeugdwerk in Sint Nyk hebben ze zeker. Er zijn nu drie bloeiende jongeren verenigingen voor elke doelgroep is er wat.  We zijn echter meer bezig om de eindjes financieel aan elkaar te knopen dan bezig te zijn met de activiteiten en dat is best frustrerend.

Toch houden de jongeren de moed erin en binnenkort start het Jeugdspoar seizoen. “Vorig jaar hadden we bij onze activiteiten vaak meer dan zestig jongeren  over de vloer met als klapper de reis naar Auschwitz” en dan zie je dat al onze inzet loont.  Ook de Wissel is weer open al loopt het op dit moment geen storm en dat is jammer. Diverse activiteiten zoals spoken tocht en jeugdsurvival  staan weer in de steigers.

In oktober organiseert de gemeente nog een aantal bijeenkomsten alvorens de gemeenteraad zich buigt over de ingebrachte zaken.

(foto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!