Menu

170913 Stormschade LangweerLANGWEER - Terwijl de brandweerlieden van het korps Langweer al op de Oasingaleane aanwezig waren vanwege de melding 'stormschade', ging de bewuste boom tijdens de najaarsstorm van woensdag om. Een bewoner van de straat filmde het moment.

Rond kwart voor één rukte de brandweer uit. Een kwartier trok de stormachtige wind de wortels van de boom uit de grond. Het exemplaar kwam op een woning terecht, maar volgens de brandweer was er geen sprake van gewonden of grote schade aan het huis. 

De hoogwerker van Heerenveen werd gealarmeerd om te assisteren bij het opruimen van het gevelde exemplaar. Uit voorzorg zijn door Gemeente De Fryske Marren ook twee andere bomen in de straat opgeruimd. 

Door het hele land zijn brandweerlieden druk met het opruimen van omgewaaide bomen. Die zijn extra gevoelig voor de najaarsstorm omdat ze nog vol in blad staan en de ondergrond zeer vochtig is. Vooralsnog zijn er naast dit voorval in Langweer geen meldingen van stormschade in ons gebied geweest.

(Foto: Frank Midweek/Midweek Fotografie)

Filmpje van bewoner op Facebook-pagina Brandweer Langweer:

 Beste lezer van DeSintNykster.nl,

Fijn dat je onze berichten leest! Houd dit unieke nieuwsmedium in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl.

Ja, ik word Vriend!