Menu

ringfietsen 2017 123SINT NICOLAASGA -  Het ringfietsen op de Gaastweg was zaterdagochtend weer een prachtig spektakel. De enorme regenbuien in de vroege ochtend voorspelden echter niet veel goeds. Precies op tijd werd het droog en meldden zich een 66-tal deelnemers bij de tafel van organisatoren Theo Rijpkema en Koos de Jong.

De tent van Bar de Gaast  op de Gaastweg was het decoor van het ringfietsen. Het werd een prachtige strijd om de fel begeerde krans. Na twee uur werd de finaleronde gefiets met voor de insiders de bekende namen in de ringfiets-traditie. Met drie man in de finale was het Germ Ligthart die als enige de maximale score wist te behalen met 171 punten in de 18 ronden. De luid aangemoedigde Sjoerd van Aalsum werd tweede doordat hij in de finaleronde een ring mistte. Hij verzamelde 153 punten. Schipper Rinus de Jong werd uiteindelijk derde met 105 punten.

(Foto's: De Zakenman)

 

ringfietsen 2017 114

ringfietsen 2017 113

ozio_gallery_nanoBeste lezer van DeSintNykster.nl,

Fijn dat je onze berichten leest! Houd dit unieke nieuwsmedium in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl.

Ja, ik word Vriend!